Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Frihet att studera här

Philip Bäckman är 19 år och studerar sista året på programmet för administration, handel och varuhantering vid Höghammargymnasiet, något som verkligen lyft honom.

Philip Bäckman

Bytte till Höghammargymnasiet

Philip kommer ifrån Sandviken. Han började plugga hemma på Bessemergymnasiet, men trivdes inte så bra. Så han bytte till Höghammargymnasiet i Bollnäs. Och det har han inte ångrat en sekund!

- Här känner man sig verkligen välkommen. Programmet är bra och jag tycker allt är jättekul!

- Alla är snälla och hjälpsamma och trevliga och jag lär mig nya saker hela tiden, berättar han med glatt humör.

Frihet att komma hit

För Philip blev studierna på Höghammargymnasiet och eget boende på elevhem ett verkligt lyft, tycker han.

Nya kompisar och eget boende har i allra högsta grad bidragit till att Philip är glad att han valde Höghammargymnasiet och handelsprogrammet.

- Det är jättekul att få möjligheten att bo själv och lära sig att klara sig själv, tycker han.

Fler skulle ta den chansen, tycker Philip.

Vill jobba i butik

Philip gillar framför allt handelsämnen och engelska. Han uppskattar också möjligheten att praktisera utanför skolan. Philip har praktiserat på Coop i Bollnäs och på Ica i Björksätra i Sandviken. På skolan har eleverna en övningsbutik och dessutom ansvarar de för elevcaféet. Det är kul, tycker Philip.

Han drömmer om att jobba i butik och att flytta hemifrån ”på riktigt”. Helst vill han bo i Gävle. Där har han flera kompisar.

Livet på allvar

Philip tycker att livet på något sätt börjat på allvar och studierna på Höghammargymnasiet har bidragit till det.

- Det är en härlig känsla! Idag litar jag mer på mig själv.

Möjligheten att träna friidrott på RIG, riksidrottsgymnasiet, gör också sitt till att Philip trivs så fantastiskt bra på Höghammargymnasiet

Han är helnöjd med Höghammargymnasiet i Bollnäs!

 

---

Här kan du läsa en äldre intervju med Philip från 2015.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Höghammargymnasiet

Philip Bäckman

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund