Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Bra hjälp av lärare

Aleen Mohammad, snart 17 år, har siktet inställt på gymnasiet. Nu studerar hon IM i Bergsjö. Hon började i en vanlig grundskoleklass i Bergsjö. - Det var jättesvårt i början; nu går det mycket bättre.

Aleen Mohammed

Bor i Harmånger

Aleen bor med sin familj i Harmånger. Hon kom till Sverige i november 2014. Under den efterföljande våren kom hon till Nordanstigs kommun och började så småningom högstadiet i Bergsjö. När det kom allt fler elever i klassen kände Aleen att det blev för stökigt. Det var svårt att hänga med och hon fick inte betyg i alla ämnen.

Bra hjälp av lärare

Aleen valde då IM. Nu pluggar hon svenska, engelska och naturvetenskap. Siktet är inställt på gymnasiestudier. Hon hoppas kunna börja på Bromangymnasiet i Hudiksvall hösten 2017.

Nu tycker Aleen att studierna går bra. Det är många prov, berättar hon.

- Men vi får bra hjälp av lärarna.

Trivs bra

Aleen gillar skolan och hänger gärna med kompisar, fikar och pluggar. Eleverna är trevliga. Hon trivs bra i skolan och hon har redan siktet inställt på framtiden. Efter gymnasiet vill Aleen plugga vidare.

- Jag vill bli tandläkare, tillägger Aleen målvedvetet.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Nordanstig/IM

Aleen Mohammed

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund